Руският президент Владимир Путин няма да присъства на Общото събрание на

...
Руският президент Владимир Путин няма да присъства на Общото събрание на
Коментари Харесай

Путин ще пропусне ООН през септември, замества го Лавров

Руският президент Владимир Путин няма да участва на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк този септември, оповестиха от Кремъл в понеделник, оповестява " Анадолу ".

В отговор на въпрос на съветската държавна осведомителна организация ТАСС, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели: " Не. Пътуване и тирада не са планувани. "

Вместо това външният министър Сергей Лавров ще управлява делегацията на Москва от високопоставени чиновници на Общото заседание, добави ТАСС.

Общото заседание би трябвало да стартира своята 77-ма сесия на 13 септември, събирайки водачи от всички 193 държави-членки.

Лавров ще съставлява страната по предписание на Путин. Основната част от съвещанието на Организация на обединените нации ще се организира в Ню Йорк от 20 до 26 септември, а Лавров би трябвало да приказва пред събранието на 24 септември.

Преди това Лавров се оплака на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, че Съединени американски щати като страна хазаин не си правят работата и го прикани да " накара Съединени американски щати да се държат вярно ", защото Русия не може да бъде непредставена на срещата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР